Recept voor heerlijke gember- of peperkoekjes

Recept voor heerlijke gember- of peperkoekjes

Naar het recept van mijn oma Anita die deze koekjes nog met 85 jaar oud voor ons kleinkinderen bakte.

200 g boter
200 g suiker
2 eieren
½ kopje honing
1 theelepel vanille-extract
geraspte citroenschil
500-700 g bloem
1 ½ theelepel bakpoeder
2 eetlepels peperkoekkruiden
1 theelepel gemalen gember

Meng de boter en suiker met een mixer en voeg dan de eieren, dan honing, met vanille en citroenschil toe. Als je een homogene massa krijgt, voeg dan de bloem, daarbij het bakpoeder en de kruiden toe. Kneed het nog deeg nog wat door. Doe het soepele deeg in een folie of een zak en zet het minimaal 3 uur in de koelkast, bij voorkeur een hele nacht, dan rolt het straks beter.
Als het deeg gerijpt is, verdeel je het in stukjes, rol je de stukjes in pannenkoeken van 4-5 mm dik en dan snijd je ze met uitsteekvormpjes. Leg de koekjes op vetvrij bakpapier of siliconen matten en b ak ongeveer 15 minuten op 180 ° C.

Elises koekjes
Elises koekjes

Wil je de peperkoekkoekjes aan de kerstboom hangen, maak dan gaatjes in de koekjes vóór het bakken. Peperkoekkoekjes bewaar je het beste in blikjes of linnen zakken. Na het bakken kun je de koekjes versieren met glazuur en rozijntjes, dit kun je na het bakken doen of net voor kerst. Als ze dat halen. Ik wens je veel bakplezier en eet smakelijk!