Valentijnsdag

Valentijnsdag is de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari.

De legende van Valentijn heeft verschillende uitvoeringen. Beide vertellen het martelaar lot van Valentijn die leefde in de 14e eeuw.

Volgens de legende kwam een jong paar bij bisschop Valentijn met het verzoek hen te trouwen. De man was een Romeinse soldaat die van de Keizer zo jong niet mocht trouwen, de vrouw een Christen. Valentijn vond de liefde zwaarder wegen dan de wetten van de keizer, en huwde het stel. Al gauw kwamen meer paren met hetzelfde verzoek. Hij werd aangegeven en gearresteerd. Toen hij voor de keizer moest verschijnen, probeerde hij die te bekeren. Claudius voelde zich beledigd en liet Valentijn martelen en onthoofden. Dat gebeurde op 14 februari.
De tweede versie vertelt: de cipier van Valentijn vroeg hem om zijn blinde dochter te genezen. Valentijn maakte een drankje maar dit werkte niet. Voordat het vonnis werd uitgevoerd, zag Valentijn nog kans het dochtertje van de gevangenisbewaarder een briefje toe te stoppen; Van je Valentijn, stond erop en er viel een gele bloem uit de brief. Op dit moment kon de dochter weer zien.

Welke het nou is, wie zal het zeggen? Belangrijkste is dat het een goed excuus geeft om je (geheime) liefde te verwennen. Aandacht genieten we allemaal van. We hebben speciaal voor jou de leukste Valentijncadeaus op een rijtje gezet. Bestel op tijd dan heb je het op tijd in huis. Ophalen mag natuurlijk ook. Kijk op onze speciale Valentijnspagina.

Valentijnsdag
Valentijnsdag

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *